Yeni Nesil Blog

Dünyanın her yerinden çağdaş mutfak stilleri

 

Dünyanın her yerinden çağdaş mutfak stilleri

Modern mutfak tasarımlarımızı birçok ülkeden aldığımız ilhamla yaratıyoruz. Geliştirilmiş malzeme, net tasarımlar ve yormayan bir sadeliğin incelikle bir araya gelişine güveniyoruz. Bütün bunlar, geometrik biçimlerin ve zamanın üstündeki anların değerini bilmenin birbiriyle uyumlu kullanımından süzülerek inanılmaz ve modern mutfak alanları yaratmaya verdiğimiz kapsayıcı dikkatle bir araya geliyor.

 

 

 

 

Biliyoruz ki gelecekte yaşam alanları, raflar ve mutfaklar kendine özgü mobilya tasarım konseptleriyle hazırlanacak. Ev aletleri birbirleriyle bağlantıda olacak. Görünür olmayacaklar ya da işlevleri gereği, güven veren cihazlar olarak açıkça ortada olacaklar. Örneğin, mutfak adaları alan içinde alan yaratan yerler olacak. Kısacası, bir mutfak tam olarak nedir kavramına meydan okuyacak.

 

 

 

 

Çağdaş mutfak hem bize hem de konuklarımıza ilham veren mükemmel bir yaşam alanıdır; çağdaş şehir hayatının zirvesi olarak sergilediğimiz, üst düzeyde bir yaşam alanı olarak tasarlanmış, zamanın ötesinde, rahat ve etkileyici bir pişirme ortamı… Tıpkı evinizin geri kalanında olduğu gibi küreselleşmenin hâkim olduğu bugünlerde uluslararası trendler mutfak tasarımlarını da etkiliyor ve elbette bu sadece pişirdiğimiz heyecan verici yemekleri kapsamıyor.

 

 

 

 

Endüstriyel stilde şıklık

Endüstriyel olarak tasarlanmış bir alan, duyularımızı açık yüzeylerden ve bir binanın yapı taşlarından mükemmel şekilde faydalanan ham ve minimalist bir tasarım ruhunun çekiciliklerine açabilir. Sade çizgiler, betonun grisi, metal kirişler, kırmızı tuğlalar ve diğer pürüzlü duvar yüzeyleri, genellikle işlenmemiş ve kaba görünümleriyle ön plana çıkar.

 

Modern İskandinav konforu trendi

Japonların mütevazılık felsefesinin mimari ve tasarım niteliklerini beğenenler benzer nitelikleri , İskandinav yaratıcılığında da bulabilir. Şu sıralar zeminlerde ve çalışma yüzeylerinde, İskandinav sadeliğini sunan ve genellikle hafif ahşaplarla kombine edilen beton kullanımı çok revaçta. Tüm bu doğrudanlığına rağmen yine de İskandinav mutfaklarında aksesuarların yeri ayrıdır. Danimarka’ya özgü konfor kavramı “Hygge” yaşam alanlarında bir trend olarak son zamanlarda görülmektedir. 

 

Danimarka, modern mutfak tasarımlarıyla tarihte bir adım öndedir. Danimarkalı tasarımcı Arne Jacobsen, bir ilaç şirketinin kantininde kullanılmak üzere ünlü Karınca sandalyesini yarattığında yıl daha henüz 1951’dir ki tasarladığı olağanüstü yemek ve çatal – bıçak takımlarına değinmiyoruz bile. Şu anki trend metal malzemelere, özellikle kökenlerini İskandinav tasarımlarına borçlu olan ve endüstriyel tasarım stilini yansıtan bakıra yoğunlaşmış durumda.